Sök assistans

Så jobbar vi

Att hitta och få rätt personlig assistans kan vara ansträngande och påfrestande, och är något som många kan uppleva svårt och jobbigt. Det är många regler att hålla koll på då byråkratin är komplicerad och gör att man inte orkar eller till och med ger upp. Vi på NSR Assistans ser därför till att när du kommer till oss tar vi över. Vi sköter anpassningsprocessen och kontakten med berörda myndigheter. Vi ser till att du ska känna dig trygg i att anlita oss. Vår beredskap och tillgänglighet gör oss uppmärksamma på oväntade omständigheter.

Målet hos oss på NSR Assistans är att se till att ni som familj kan leva och känna sig som vilken annan familj som helst, utan att känna sig som udda ute. Målet är att tillsammans uppnå en god livskvalité och välmående. Att all stöd som du har rätt till att få, som säkras enligt svensk lag, är obestridligt hos oss. Även där räcker det för oss aldrig till. Utan begränsningar jobbar vi dagligen till att se till att du och din familj får de sakliga och humanitära rätterna ni förtjänar.

Så här går det till:

1. Kontakten;

Att hitta rätt personlig assistans börjat med kontakt. Antingen ett mail eller telefonsamtal. Gemensamt bestäms en tid och plats för våran berömda personliga bemötande. Oftast brukar mötet ske på hembesök, men på kontor är självklart ett välkomnat alternativ. När överenskommelse har skett, skriver vi tillsammans ett avtal.

2. Granskning;

Efter din kontakt med oss på NSR Assistans, tar vi en konsulterande roll som tillförsökrar din ansökan och att den sker med all möjlig trygghet. Vi ser till att din ansökan granskas och lämnas in till rätt myndighet. När ansäkan har lämnats in återkommer kommunen eller Försäkringskassan med en tid för genomgripande prövning. Vi på NSR Assistans är på plats där med och stöttar under prövningen. Under sådan prövning görs en bedömning som går ut på att man följer med på hur en vanlig dag kan se ut och hur stort behovet av personlig assistans är.

3. Återkoppling;

Efter prövningen går vi tillsammans genom all dokumention som gjordes under den för att ha uppsikt över om kommunen eller Försäkringskassan har lyckats uppfånga allt korrekt. För förekommande ändringar eller för ett godkännande, tar NSR Assistanssedan i kontakt med kommunen eller Försökringskassan.

4. Beslut;

Då beslutet om personlig assistans har kommit in, går vi igenom den tillsammans. Om ömsesida synpunkter kommer fram som vi inte skulle vara belåtna om, tar vi in våra jurister och överklagar beslutet.

5. Assistansen;

När assistansbeslutet är färdiggjord, är det enda jobbet kvar att hitta rätt assitent för dig. Då rektyreringen tas med hög hänsyn till önskemål och trygghet, kan en passande person i din närhet rektyreras annars går vi vidare i processen för att hitta den bästa assistenten för din familj.

6. Samarbete;

När assistanten eller assisterna har rektyrerats påberjas arbetet. Vi på NSR Assistans är där med er hela vägen och lyssnar på all återkoppling ser till att vårt bemötande med er blir så bra den kan bli.

Kontakta oss om personlig assistans

Tror du att du har rätt till personlig assistans, eller har du några frågor eller funderingar? Då är du alltid välkommen att kontakta oss, via våra kontaktuppgifter eller med hjälp av formuläret här intill.
När du skickar ditt meddelande samtycker du till att dina uppgifter behandlas enligt vår integritetspolicy.