Personlig assistent

Personlig assistent

Det finns mycket att ta ställning till när man ska välja personlig assistans och många tycker att det är både ansträngande och svårt. För det första så handlar det ju om att du ska få hjälp av en människa som kommer att bli en viktig del av din tillvaro. För det andra så kan byråkratin uppfattas som komplicerad eftersom det finns många regler som är viktiga att känna till.

När du anlitar oss på NSR Assistans kan du släppa dessa bekymmer – vi tar över och hjälper dig med allt. Från juridisk experthjälp till personlig assistans. Vi tar hand om ansökningsprocessen och sköter alla kontakter med berörda myndigheter. Vi vill att du ska känna dig trygg när du vänder dig till oss. Tack vare vår beredskap, kompetens och tillgänglighet är vi beredda på både väntade och oväntade omständigheter.

Vårt mål är att du och din familj ska ha en tillvaro som fungerar och som gör att ni känner er som vilken familj som helst. Vi har ett nära samarbete med våra uppdragsgivare och tillsammans med dem strävar vi efter god livskvalitet och välmående.

Hur det går till

All personlig assistans inleds med en kontakt mellan dig och oss. Det kan till exempel göras genom e-post eller ett telefonsamtal där vi kommer överens om tid och plats för ett möte. Hos oss kan du välja mellan att få hembesök eller att komma till oss på kontoret. Efter att vi kommit överens så är det dags att skriva avtal.

NSR Assistans går igenom din ansökan och ser till så att den lämnas till rätt myndighet. Därefter är det kommunens eller Försäkringskassans uppgift att göra en genomgripande prövning. Den brukar utföras under ett möte och vi på NSR Assistans följer gärna med för att ge dig stöd. När prövningen är gjord går NSR Assistans igenom allt tillsammans med dig för att säkerställa att Försäkringskassan fått rätt information.

Beslutet om personlig assistans ses igenom av dig och oss och sedan är tiden inne för att hitta en personlig assistent som är perfekt för just dig. Vi tar naturligtvis hänsyn till dina önskemål under rekryteringen. Med vår hjälp får du personlig assistans som passar perfekt för dig och din familj.

Vid frågor eller funderingar är du alltid välkommen att kontakta oss